Ik doe het ook niet alleen

Zeer gewaardeerde lezers,

Ik schrijf voor jullie met enige regelmaat een blog waarvan ik hoop dat je in je broek zeikt van het lachen. Natuurlijk staat de baard centraal in mijn teksten maar die merkt er niets van als je zo nu en dan een tutske in de broek hebt. Ik doe dat echter niet helemaal alleen want ik heb 5 zeer gewaardeerde krachten die me telkens helpen bij het beoordelen en verbeteren van de tekst. Ik introduceer jullie graag aan de schijf van 5 die mij nimmer in de steek laat en een zeer grote bijdrage aan dit vermaak levert. Ik stel jullie graag voor aan Marieke, Antal, Hilde, Patrick en Ron. Wat deze mensen in overeenkomst hebben is dat ze mij eigenlijk allemaal een over het paard getilde lul vinden, dus met de feedback zit het wel snor. In dit kijkje achter de schermen gaan we wat dieper in op ieder individu.

Marieke: Mijn rots in de branding als de rest weer eens ongegeneerd aan het zeiken is. Dat betekent niet dat ze alles leuk vindt wat ik schrijf, maar ze ziet ook de humor in van dingen als ik eens niet steen en been aan het klagen ben over hoe kut de hele wereld wel niet is. Marieke heeft een vrij goed moreel en ethisch kompas dus ze is ook de eerste die aan de bel trekt als ik het weer eens te bont maak in het spectrum van antisemitisme tot de KKK. Met Marieke kan ik ook gerust een hele avond slap ouwehoeren. Conclusie van die gesprekken: je bakkes zit aan de voorkant maar je lult uit je nek. Het enige waar we het nooit over eens worden zijn vrouwen issues zoals de wage-gap tussen mannen en vrouwen. Als ik er dan tegenin ga vindt ze mij eigenlijk maar een brutale vlegel en kijkt ze me belerend aan, wat ik op mijn beurt dan best wel weer sexy vind.

Antal: Is wat ik zou omschrijven als een typische lieve jongen, maar dan met een zeer goed gevoel voor galgenhumor. Hij is alleen zo dyslectisch als een bos uien dus qua spelling en grammatica heb ik er geen donder aan. Hij is zo dyslectisch dat hij kat met een U schrijft, maar op de inhoud is hij van absolute meerwaarde. Ik heb hem leren kennen als collega in de kroeg en hij viel op doordat hij niet potten bier aan het meeslobberen was met de rest van het personeel. Dat is natuurlijk heel braaf en bewonderingswaardig, zeker als je elke avond met de auto naar huis gaat. Als hij daar de verantwoordelijkheid neemt zal hij dat ook in de pre-readers groep wel doen dacht ik. Antal is eigenlijk ook wel een beetje een nerd, dus hij begrijpt mijn Star Wars, Family Guy en Futurama referenties.

Hilde: Een van de meest actieve mensen in de groep. Hilde heeft overal een mening over en dat zal ik goddomme weten ook. Ik kan het voor Hilde niet bont genoeg maken. Tenzij ze haar date wil uitnodigen naar de kroeg en ik daarom een appje tik naar die gozer, dan is alle lol er ineens uit. Ze durfde dit niet te sturen met als resultaat dat die gozer niet kwam. Een paar dagen later las hij wel mijn bericht en zei hij ook voluit dat hij wel was gekomen als ze gewoon mijn tekst gestuurd had, een ego streling die ik waardeerde maar absoluut niet nodig had. Alle schouderklopjes op mezelf gericht heb ik voor Hilde dus een verbindende factor, maar die gratis maïzena wordt niet altijd gewaardeerd. Deze dame vindt het trouwens ook geweldig als ik schijf over alles wat met piemels en seks te maken heeft. De uitspraak:’ je moet niet tijger doen als je pussy bent’ heeft dan ook niets met haar te maken. Ze heeft een duidelijke voorkeur voor onderwerpen en als deze lijn in het dagelijks leven door trekt zal ze genoeg wokkels draaien om volk vrolijk te maken.

Patrick: Stereotype ouwe brombeer. Wat we eigenlijk gemeen hebben is dat we heel veel dingen ontzettend kut vinden en samen met een potje bier gruwelijk over het leven kunnen klagen. In die gesprekken lossen we niks op, maar het voelt altijd wel lekker als je de frustratie kwijt bent. Zeker driekwart van Patricks zinnen beginnen met: “Ja godverdomme…”, ‘Hoe krijg je het voor elkaar” of met “Hoe kan je dat nou denken/zeggen…” gevolgd door uitleg over waarom je abuis bent. Patricks motto is dan ook: Ik kan het wel met je eens zijn, maar dan hebben we het allebei fout. Toch houd ik van dit kaal stuk chagrijn, want hij is niet te beroerd om na een avond zuipen met mij en dochterlief de hele boel onder te kotsen, inclusief dochter.

Ron: Roomser dan de Paus. De enige in heel Nederland die helder kan denken en degene die eigenlijk ieder beleid zou moeten uitzetten en het parlement zou moeten leiden. De oplossing voor al je problemen en een absolute verrijking voor iedere ziel onder de Nederlandse zon. Althans, dat vindt Ron zelf. In werkelijkheid is het gewoon een kutjanus met grootheidswaanzin en een heel grote smoel. Hij is vrij snel ontevreden en is erg creatief in het uiten van zijn ongenoegen. Zo creatief dat hij op een dag zelfs deze blog van me zou kunnen overnemen, maar dan moet deze smurf wel eerst zijn baard laten staan. Wat het onderwerp ook is, zelfs als iedereen het ermee eens is, Ron ligt altijd dwars. Volgens hem is hij dan moelijker te begraven. Ron is erg grappig maar ook opstandig. Ik vraag me bij hem altijd hetzelfde af als bij een mooie vrouw die eigenlijk knettergek is: weegt de ene eigenschap tegen de andere op? Als een vrouw veel gekker is dan dat ze mooi is, is het de moeite niet waard. En Ron is zo opstandig dat hij wel heel erg grappig moet zijn om dat te compenseren.

Alles bij elkaar is het een hele gezellige groep. Ze geven me regelmatig met de roe en dat heb ik meestal wel verdiend. Om de hele meute te bedanken gaan we een keer met zijn allen een hapje eten, maar ik ben al anderhalf jaar niet in Nederland geweest. Hun geduld (met mij) wordt dus ernstig op de proef gesteld. Ik zal dan ook gul zijn en een extra biertje bestellen aan het begin van die avond zodat het een gemoedelijke bedoeling wordt. Als ze zich allemaal goed gedragen en de bediening niet denkt dat we ontsnapt zijn uit het Pieter Baan centrum gaan we ook nog ergens lekker na borrelen. Ik vind het wel jammer dat niemand in deze groep een baard heeft, maar dat kan ik van Marieke, Hilde en Antal natuurlijk niet verwachten. Bij Patrick en Ron hoop ik dat hun ballen snel indalen zodat ze alsnog volwaardige mannen kunnen worden. Oh, en Antal, die baard komt wel als je groot en sterk bent.

In afwachting van uw vermakelijke reacties verblijf ik, uw nederig dienaar,

Coen Smulders (en de schijf van 5)

Schrijf een review