Pappa's Geurkaars Nag Champa

Geurkaars Nag Champa

€15,00 
Op voorraad
4

Wellicht ook interessant:

pappas beard wax Mahoney
€14,00 
Dick Johnson's Deodorant Enivrant
€19,90 
Saponificio Varesino Beard Balm
€25,00 

Geurkaars Nag Champa

Deze heerlijk ruikende Pappa's geurkaars wordt uiteraard met de hand geproduceerd/gegoten en is 100% plantaardig, gemaakt van sojabonen en botanische oliën. GMO vrij (bevat geen genetisch gemanipuleerd materiaal).

Een traditionele geur uit India, Nag Champa staat bekend om zijn aardse geur bestaand uit Jenever, Patchouli en Vanille. Om de geur wat zoets mee te geven is er ook Geranium en Jasmijn toegevoegd.

Brandtijd: 20-25 uur
Hoogte: 62mm
Diameter: 59mm

Waar moet je rekening mee houden bij een kaars?
-Zorg dat de kaars altijd minimaal 2 uur brand, bij voorkeur zelfs tussen de 3 en 4 uur voor het meest ideale geur en pool* resultaat.
-De lont moet regelmatig getrimd worden. Zorg dat de lont altijd 0.5 centimeter boven de kaars uitsteekt. Dit zal zorgen voor een beter resultaat.
-Hoe trim je een lont? Wacht tot de kaars gestold is en knip het lontje met een schaartje tot ongeveer 0,5 centimeter. Verwijder de restjes.
-Een kaars is gaan tunnelen*, dit gebeurd alleen als de kaars niet lang genoeg heeft gebrand. Als dit voorkomt kun je dit eenvoudig oplossen door de kaars minimaal 3 uur te laten branden, hierdoor gaat de kaars poolen en is het probleem opgelost.
Hierdoor kan het voorkomen dat het lontje "kopje onder" gaat. Pak dan wat keuken- of toiletpapier en sop dit in de vloeibare soja, hierdoor haal je wat sojawax uit de kaars en het lontje komt weer boven.
-Plaats de deksel pas weer op de kaars als deze volledig afgekoeld en gestold is.
-Gebruik eventueel de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden en beschadigen.
*Poolen:Wanneer een kaars correct gebrand wordt zal deze poolen. De soja zal tot aan het glas vloeibaar worden zonder een vaste ring van soja tegen de rand.
*Tunnelen: Als de kaars niet correct word gebrand zal deze in een tunnel naar beneden branden. Dit is het tegenovergestelde van poolen. Bij tunnelen blijft er wel een vaste ring van soja aan de rand kleven.

TIPS:
-Hoe groter de pool kan worden hoe meer geur de kaars afgeeft.
-Let wel op: zorg altijd dat de kaars poolt voor je hem dooft anders gaat de kaars de volgende keer tunnelen.

Andere producten in deze categorie

Ivoor herenkam van Taylor of Old Bond Street
€23,95 
Baardschaar recht 120mm - Hans Kniebes
€16,95 
Beard Brush Soft - Oak
€29,95 
Baardborstel van Damn Good Soap Company
€23,95 
Baardkam voor echte mannen
€15,95 
Damn Good Soap Mok
€5,95 
Schrijf een review