SJW's & lasciviteit

Beste Baardmannen,

Naar aanleiding van mijn vorige 3 blogs moet me even iets van het hart. Ik besef dat dit holenmens nogal banaal uit de hoek is gekomen en doorgaans, hoewel het Sébastien Chabal toch echt mijn rugbyidool is, houd ik het niveau wat hoger. Wat velen zich wellicht afgevraagd hebben is wat de mooie Noorse vrouw met de perfecte rondingen en 26 moedervlekken toch doet bij dit lomp en onbezonnen stuk neanderthaler met zijn te kort afgeknipte middelvingernagel en onbeholpen schoenmaat (48). Hoewel ik nog niet zeker ben dat ik daar in dit schrijven antwoord op ga geven lijkt het me wel een mooie voorzet om het niveau wat omhoog te tillen, wat de redactie van Game of Thrones in seizoen 8 duidelijk niet is gelukt. 

Kijk, deze blogs staan nu op het wereldwijde web, een informatieverzamelingsplek die nimmer uitgewist kan worden, waarmee mijn gedachten vereeuwigd zijn en mijn plek op deze aardkloot nimmer in de vergetelheid zal raken, wat het enige is dat ik echt vrees in mijn epische bestaan als gezichtsbeharing bevattende Homo Sapiens. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat op een bepaald punt in de nabije of verre toekomst een Social Justice Warrior (SJW’s genoemd vanaf hier) dit gaat lezen en enorm op zijn gender fluid getrapt gaat zijn. Met dat in het achterhoofd ben ik vastberaden om daar alvast een voorschot op te nemen en ze tot op de schoenveters af te branden. 

Ten eerste wil ik beginnen met een statement. Het laat mij Siberisch koud hoe eenieder zich identificeert, hoewel de meeste mensen dat doen met een paspoort of rijbewijs, mag iedereen dat doen zoals hij wil. Verwacht van mij echter niet dat ik met alle gevoelens en de lingo die daarbij komt kijken rekening ga houden, dat is een discussie om ’s keizers baard, net zoals een discussie om welke voetbalclub het beste is. Als je niet snapt dat dit afhankelijk is van diverse factoren (leeftijd, religie, cultuur, opvoeding, lokale normen en waarden enz.) zal ik je per direct bestempelen als kansenpareltje maar ik ga niet de moeite nemen het uit te leggen. Ik kan het namelijk wel voor je uitleggen, maar ik kan het niet voor je begrijpen, en uiteindelijk hebben wij allen een grote eigen verantwoordelijkheid en dan doel ik niet op het schoonmaken van de emmer die we met onze zatte bakkus hebben vol gespauwd na een avond vol alcoholische vertier en een aantal schaammomenten. Dit is echter wel wat de gemiddelde SJW-er verwacht van zijn medemens en ik vind dat net zo realistisch als dat je van een koe verwacht dat ‘ie boodschappen gaat doen. Ik heb bijvoorbeeld al een aantal keren de homo’s op de tak genomen (pun intended) en mochten je gevoelens daardoor gekwetst worden kan ik je het volgende mededelen: Er is niets mooier dan tedere mannenliefde. Ik vind mensen die zich non-traditioneel seksueel oriënteren alleen maar dapper vanwege het feit dat het nog steeds niet wereldwijd maatschappelijk geaccepteerd en begrepen wordt. Ik maak mijzelf daar ook schuldig aan, want hoewel ik het volledig accepteer begrijp ik het niet, net zoals ik niet kan begrijpen dat warm water eerder bevriest dan koud water, wat we liefkozend het Mpemba effect noemen. Ik vind dat SJW’s dan ook de panda’s onder de beren zijn en mocht u het huiswerk gedaan hebben en mijn vorige blogs hebben gelezen dan behoeft dit geen verdere uitleg. Ik vind daarom dat, in naam van de vrijheid van meningsuiting, wij ons moeten verenigen tegen SJW’s en hun opdringerige gedrag. Deze sneeuwvlokjes blijven anders hun mening en politieke correctheid aan anderen opdringen, en hoewel ook SJW’s recht hebben op hun eigen mening, ze hebben niet het recht om deze mening aan derden op te dringen. Politiek correct klinkt in sommige gevallen ook helemaal niet. Wie gaat er nou met zijn kroost zitten kijken naar sneeuwwitje en de 7 mensen met een verticale beperking? Ik denk dat SJW’s het leven gewoon nog niet zo goed begrepen hebben. 

Adaptatievermogen, dat is het sleutelwoord in dit hele verhaal. Zoals u juist heeft kunnen lezen heb ik een nogal uitgesproken en relatief liberale mening en dat kan toch wel opmerkelijk genoemd worden. Door mijn christelijke opvoeding was deze mening, samen met mijn gedrag namelijk nogal anders in het verleden, maar... het is de verantwoordelijkheid van de mens om zich te ontwikkelen en te groeien. Juist door dat adaptievermogen heeft deze neanderthaler zich ontwikkeld tot iets wat de mooie vrouw gelukkig maakt. Zo te zien, beste lezers, komt het antwoord op de vraag dan toch in dit stuk tekst. Ik heb mij ontwikkeld en begrijp het leven beter dan voorheen. Daarin is geen plaats voor conservatief denken uit angst voor veranderingen. Juist door die veranderingen, mede geïnitieerd door baardgroei, heb ik mij ontwikkeld en mijn vocabulaire uitgebreid zodat ik nu ook weet wat het woord lasciviteit en bronstig betekenen, bijzondere eigenschappen welke mijn verloofde beiden bezit. 

Ik prijs mij dan ook zeer gelukkig om haar in mijn leven te hebben. Naast dat zij mijn intellect stimuleert, stuurt ze me geregeld memes via instagram, mag ik zonder haar toorn te ontvangen me af en toe een stuk in de kraag drinken, zijn we een scheetwedstrijd gestart welke een stal varkens in het niet doet vallen, en kroelt ze me iedere avond wulps door de baard waarvan zij de groei stimuleert. Ik kan dan ook geen enkel negatief punt aan deze geweldige dame opnoemen. Nou ja, eentje... Als ze aan het koken is en ik vraag of ze hulp nodig heeft vraagt ze me met regelmaat of ik de was wil ophangen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik dan meehelp om te koken, maar zij ziet deze geboden hulp als een vrijbrief om me daadwerkelijk alle kutklusjes te laten opknappen waar zij geen zin in heeft of geen tijd voor heeft. En en ze verschuift regelmatig ons, door IKEA verstrekte, meubilair waardoor ik bijna nachtelijks een ode aan Satan breng wanneer ik mijn kleine teen weer eens stoot aan een pas verplaatst stuk pershout als ik met mijn slaapdronken hoofd en kleine blaas weer eens moet pissen ‘s nachts. En en als ik vraag of ze meer zin heeft in stamppot of macaroni geeft ze als antwoord dat ze meer zin heeft in biefstuk met friet, waar ik in de dagelijkse boodschappen en mentale preparatie geen rekening mee gehouden heb waardoor ik veelal verslagen en zacht snikkend in een hoekje van de kamer achterblijf. En en ze verslaat me regelmatig met kaartspelletjes. Dat is op zich niet zo erg, maar waar ik een slechte verliezer ben, is zij een slechte winnaar en wrijft ze met plezier en een lach op haar prachtige gezicht naderhand nog even flink zout in de wonden. Maar verder houd ik heel veel van haar en ik moet toegeven dat ze een onmiskenbare verrijking van mijn leven is. Door haar val ik iedere avond in slaap met een lach op mijn behaarde gezicht. 

Nu ga ik even een praatje maken met de bouwvakkers die tegenover mijn huis bezig zijn met hun werk. Ik vind het altijd mooi om een gesprek met ze aan te gaan want ‘de jongens van de bouw, die kijken niet zo nauw’. Maar ja, als je nauw kijkt dan neuk je niet veel. Tevens ga ik mijn gewonnen prijzenpakket uitpakken in de hoop dat er een baardbalsem in zit die naar honing ruikt. Wellicht trek ik een hitsige bijenkoningin aan die een korf in mijn baard wil beginnen. 

In afwachting van uw vermakelijke reacties verblijf ik, uw nederig dienaar,

Coen Smulders