Ellende in het land

Waarde Baardbroeders,

Heb je die wachtrijen op Schiphol gezien? Godnondeju dat is toch ook niet meer normaal. Aangezien een retourtje Amsterdam me in juli zo’n €1200,- zou kosten weet ik eigenlijk niet waarom het zo druk is daar, maar wellicht hebben een paar oplettende vakantiegangers beter geboekt dan ik. Niet dat ik van plan ben om zo’n bedrag uit te geven aan een vlucht van een uurtje maar dat is wat de KLM met droge ogen aan me durfde te vragen toen ik ging informeren naar de kosten. Wat je zo lang in die rij moet doen om jezelf een beetje bezig te houden weet ik ook niet. Ik word altijd chagrijnig en agressief van in de rij staan. Normaalgesproken helpt een flink orgasme wel tegen zo’n bui, maar je kan daar niet met je goede fatsoen aan je tijger gaan staan trekken. Dan weet je zeker dat je ’s avonds op Dumpert staat. Dat mensen niet met fakkels en hooivorken verhaal gaan halen bij de directie van Schiphol is mij een raadsel, ik ben in ieder geval wel naar een ludieke manier aan het zoeken om bij de KLM te klagen want €20 per minuut lijkt toch verdacht veel op topvoetballer-achtige vergoedingen. Wellicht hebben de boeren wel alles opgekocht voor hun demonstraties. Die gaan er ook met gestrekt been in op het moment en of je nou voor of tegen die boeren bent, ze kunnen wel lekker demonstreren. Zo moet het beste mensen! Beetje snelwegen en distributiecentra blokkeren, voortuin van een minister winterklaar maken, gemeentehuis onder de stront spuiten…gewoon dat het gevoeld wordt dat ze over de zeik zijn. Die hoeven niet de hele binnenstad te slopen en de hele boel in de fik te steken om een punt te maken, die pakken dat net even anders aan. De boeren klagen van nature heel veel, dat zit denk ik in hun DNA. De maand waarin ze het minste klagen is februari, want dat heeft het minste dagen, maar nu hebben ze toch wel een goed punt hoor.

De regering ging een bemiddelaar aanstellen, maar zei wel vooraf dat er geen water bij de wijn kon. Dan snap je dus bij voorbaat je eigen oplossing niet. Iemand die bemiddelt, probeert een gulden middenweg te vinden tussen 2 partijen die het niet met elkaar eens zijn. Het woord ‘midden’ zit letterlijk in de functie. Door dan vooraf al deze stelling in te namen… dan heb je het niet begrepen, maar dat is niets nieuws voor ons kabinet. Ik vond een spandoek er toch wel met kop en schouders bovenuit steken. De tekst las:
“Er is al veel uitgevonden
Koffie zonder cafeïne
Bier zonder alcohol
Een auto zonder chauffeur
Maar een regering zonder idioten wil maar niet lukken.”

Ik hoop dat het niet zover op de spits gedreven wordt dat straks de grondstoffen voor onze baardspullen leveringsproblemen gaan krijgen, maar mocht dat het geval zijn dan moeten we maar gewoon een tijdje solidair zijn met deze noeste arbeiders. Het nieuws van de boerenprotesten heeft inmiddels ook Noorwegen bereikt waar mensen met open mond van verbazing aan het kijken zijn hoe er in Nederland geprotesteerd wordt. De mensen hier zijn het met van alles oneens, maar dat betekent niet dat ze met 600 trekkers naar Oslo toeren om daar het parlement eens even keiharde Kamervragen te gaan stellen en de hele boel onder de stront te spuiten. Nee, hier wordt meestal binnensmonds of op facebook geklaagd dat het kut is.

Nou is Noorwegen een prachtig land om te wonen, maar we hebben hier ook dingen die kut zijn hoor. 2 weken geleden hadden we hier de hoogste elektriciteitsprijs ter wereld, wat voor een land dat volledig zelfvoorzienend is door waterkrachtcentrales natuurlijk van de zotten is. De brandstofprijzen zijn hier altijd de hoogste in Europa en dat is ten tijde van crisis niet anders. Noorwegen is notabene een oude oliereus, dus ook dat raakt kant noch wal. Verder houden de Noren van klagen over het weer en over buitenlanders. Deze homogene gemeenschap is veel racistischer dan wij met zijn allen denken en zelfs ik moet het af en toe ontgelden. Dat heeft niets met mijn uiterlijk te maken, maar gewoon omdat ze mijn naam niet uit hun strot krijgen. Ik heb hier al meerdere keren voorgesteld dat we ook maar eens gaan protesteren tegen de afpersing van de regering, maar ik krijg dat volk hier maar niet op de hand.

Daarom heb ik de perfecte oplossing voor alle partijen. Beste boeren van Nederland, kom maar hierheen. We hebben plek genoeg en het is hier goed toeven. Als ze heimwee krijgen mogen ze met mij mee gaan demonstreren en hier de hele boel blokkeren en onder de stront spuiten. Ik heb nog wel een paar adresjes die ik kan aanbevelen voor een douche onder de gierton. Het belastingkantoor, de immigratiedienst en mijn verzekeringsmaatschappij komen allemaal aan de beurt. De (reis)verzekering omdat ze mijn schade niet wilde vergoeden nadat het dievengilde er met m’n telefoon en zonnebril vandoor was gegaan. Maar zo zit dat met verzekeringen, je wordt óf gedekt óf genaaid. Ik wil trouwens ook wel eens een veerboot zien die van voor tot achter volstaat met tractors en koeien. Ze hoeven hier alleen maar hun baard te laten staan om er een beetje bij te horen en iedere zaterdag avond kunnen ze bij mij een pilske komen vatten. Het lijkt wellicht op een invasie, maar de NAVO gaat hier, zoals gebruikelijk, echt niets aan doen hoor. En omdat Noorwegen geen lid is van de EU ben je ook van dat stikstofgezeik af. Voor de boeren die een heel lelijke boerin hebben, laat maar lekker daar. We vinden er hier wel een die de moeite is om iedere dag voor je bed uit te komen en er weer terug in te duiken. Ik hoop alleen niet dat die Yvonne Jaspers ook meekomt naar Noorwegen. Boer zoekt vrouw is een grote hit in Nederland, maar ik kan er niet naar kijken. We weten allemaal dat die boeren de sociale vaardigheden hebben van een omgevallen Zündapp, maar dat wil nog niet zeggen dat we met het hele land moeten kijken naar dat leedvermaak als het hele spul aan het daten gaat.

Voelen die Noorse boeren zich dan niet bedreigd als de hele Nederlandse enclave hierheen komt? Nee man, die zijn hier met z’n zessen, die vinden het al lang mooi als er meer komen zodat ze een vakbond kunnen oprichten. Kunnen ze hier in harmonie Nederlandse kaas maken, Nederlandse aardbeien kweken onder de Noorse zon en dan worden de speklappen in de winkel een stuk goedkoper. Als ze een beetje opschieten halen ze de leveringen van buikspek en ossenwit nog voor de kerst. Wat een mooie wereld zou dat zijn voor de boeren, maar vooral voor mij.

In afwachting van uw vermakelijke reacties verblijf ik, uw nederig dienaar,

Coen Smulders