Beren met Tattoo's

Waarde baardbroeders,

Een award winning tattoo, heb je die? Dit is je kans want in deze editie van mijn blog gaan we prijzen uitreiken. Dat is de belofte, nu de inhoud. Ik vind mezelf best een stoere vent. Ik heb een grote bek, ga doorgaans geen uitdaging uit de weg, drink mijn potten bier per halve liter+ en ik heb ook nog eens de uitstraling en het gezicht dat daarbij past. Beetje dikke kop wel, maar daardoor heb ik gewoon meer plek voor mijn baardgroei. Toch vind ik eigenlijk mijn vriendin veel stoerder dan mij. De reden hiervoor is simpel: zij heeft diverse tatoeages op haar arm en rug staan, een uniek moment waarvan ik enkel nog getuige ben geweest maar wat ik nimmer zelf heb mogen meemaken. Ik vind dan ook dat, hoewel mijn ouders me wellicht onterven, het de moeite waard om hier ook maar eens aandacht aan te schenken. Dit is een reeds lang gekoesterde wens van mij, dus jullie hoeven niet bezorgd te zijn dat ik dit doe om erbij te horen zoals een 17-jarige havo-scholier die voor het eerst een joint ter dikte van z’n pols in z’n toeter steek en een hijs neemt.

Maar ik ben wel een denker, en dat maakt het hele proces niet gemakkelijker. Ik zie dat meisje op Dumpert nog zo goed voor me, met een tattoo op haar borstkas waarvan ze niet eens weet wat het betekent en dan zeggen: “ik zag het staan en dacht nou pleur d’r maar op… is ook leuk toch?” Ik ben als equivalent niet zo’n type manhoer die zijn hersens thuislaat als hij naar de tattooshop gaat. Ik wil iets wat goed doordacht is en in design past bij mijn dikke kop en woeste uitstraling. En dat is toch wel een dingetje hoor, want hoewel ik er misschien woest uitzie ben ik eigenlijk een XXL-knuffelbeer. Maar hoe beeld je dat uit? Ik kan daar wel het een en ander bij denken maar ik kan voor geen gulden tekenen. Serieus, als je mijn tekeningen ziet denk je dat ik een debiele kleuter ben en dat ze me net na de bevalling een paar keer op m’ne fontanel hebben laten vallen. Maar qua design kom je dan uit bij een Winnie de Poeh die een beetje chagrijnig is omdat hij honger heeft en dat vind ik dan weer niks. Ik vind die Winnie de Poeh ook zo’n zakkenwasser. Dat hij zonder berenpiemel door het leven gaat (of berenpoes, ik heb werkelijk geen idee) is tot daaraan toe, maar trek tenminste een broek aan, of een rok… een kilt! Een kilt is de ideale oplossing. Ik heb niets tegen nudisten maar er is een plek en een tijd om in je blote schoorsteenveger rond te lopen en dat is niet prime-time op Kindernet. Daarnaast moet het wel een beer met een baard zijn dus deze valt sowieso al af.

Maar wat moet het dan wel worden? Mijn vriendin opperde het idee van een draak, wat ik op zich wel cool vind, maar dan moet het wel een stoere draak zijn. Niet draak Lichtgeraakt uit de Efteling of zo’n draak met downsyndroom die ze in China altijd tekenen. Je weet wel, zo’n serpent met van die onderontwikkelde pootjes, grote bolle ogen en zo’n pedosnorretje. Dat past niet voor iemand die 15 jaar in de jeugdhulpverlening heeft gewerkt. Ik wil ook niet komen met een draak uit een film zoals Smaug uit de Hobbit. Referenties aan films vind ik dan toch weer een beetje jammer van mijn welverzorgde en zachte huid. Maar dan bedoel ik echt zacht he. Als je mij over mijn bolle wangen aait lijken het net babybilletjes. Daar doe ik niets voor, ik heb gewoon een blotenbillen gezicht van mezelf. Het is dat er een baard op staat anders was er in de wijde omtrek geen vrouw die naar me keek.

Wat mij een gaaf idee leek is een brein maar dan in de vorm van een elektrisch circuit. Veel rechte lijntjes en bolletjes, en in die bolletjes kan ik dan iets zetten wat voor mij veel waarde heeft. Namen van mijn kinderen bijvoorbeeld, festivals die ik bezocht heb, omtrek van mijn piemel in meters (afgerond naar boven), aantal frikadellen speciaal die ik in een sitting naar binnen kan laten glijden… dat soort dingen. Dat is dan ook een tattoo die nooit klaar is en altijd uitgebreid kan worden, iets waar ik erg voorstander van ben. Of moet ik juist een tattoo nemen die gerelateerd is aan mijn baard? Dan heb ik het niet over die prachtige website maar over die nobele bos begroeiing aan de onderkant van mijn gezicht. Ik ben er erg trots op en ik verzorg ‘m goed. Dat is trouwens ook de tante van mijn vriendin opgevallen. Die gaf me een compliment over de omvang en de vorm maar vond ook dat mijn baard zo lekker rook. Beetje apart om door tante besnuffeld te worden maar zo gaat dat nu eenmaal. Het overkomt me wel vaker en ik kan voor familie geen uitzondering maken.

Maar dit is dus het gedeelte dat ik de hulp nodig heb van mijn trouwe lezers. Ik acht jullie van bovengemiddelde intelligentie en er zitten vast zeer creatieve geesten achter hun scherm die beter kunnen tekenen dan het niveau van deze bebaarde kleuter. Met die skills heb je waarschijnlijk zelf ook al een gave tattoo. Dus als dat zo is, wellicht baard gerelateerd, kan je nu een prijzenpakket winnen. Sebastiaan stelt een pot Tattoo Process Butter van Sorry Mom + Goodies beschikbaar voor degene met de mooiste tattoo en nog een zelfde pakket voor degene met het mooiste verhaal achter zijn tattoo, dus laat een foto achter in de reacties met het verhaal erbij. Daar wij erg houden van stoere verhalen weten we allemaal dat we van binnen zo zacht zijn als warme boter dus een emotioneel verhaal mag ook. Als wij met tranen in de ogen zitten, om wat voor reden dan ook, maak je dikke kans. Janken wij de vloer en het plafond nat dan hebben we een winnaar. Mochten jullie gave ideeën hebben voor mij en wel kunnen tekenen, deel het vooral.
Wellicht zit er een fantastisch idee tussen en krijgt mijn vriendin er een natte handveger van en dat alleen al is de moeite waard. De winnaars zullen bekend gemaakt worden op vrijdag 25 September.

In afwachting van uw vermakelijke reacties verblijf ik, uw nederig dienaar,

Coen Smulders